Dorsz w migdałach

Gdy chcemy wybrać dla siebie pyszną rybę w restauracji należy się zastanowić nad tym, jaki smak nam odpowiada. niektóre ryby mają bardziej, inne mniej delikatne mięso. Mamy białe, czerwone i różowe, więc w zależności od tego, jaki jest nasz gust można się zdecydować na coś odpowiedniego. Przede wszystkim dobrą propozycją jest potrawa jaką jest dorsz w migdałach. Jest to wyśmienita i bardzo delikatna ryba, która na pewno każdemu posmakuje. Obtoczona w migdałach zyskuje niesamowity i bardzo specyficzny smak. Nie jest to jednak nic ostrego czy intensywnego. Jest to danie skierowane bardziej dla takich osób, które uwielbiają przede wszystkim delikatną i subtelną kuchnię, z jakiej można rzeczywiście wiele zyskać. Taka ryba zazwyczaj podawana jest z bukietem warzyw gotowanych na parze lub z surówkami. Do tego można sobie wybrać frytki, ziemniaki albo kulki ziemniaczane, które chyba najlepiej komponują się z delikatnością tego dania. Zazwyczaj nie mamy takich umiejętności kulinarnych, żeby w domu samodzielnie przygotować tak wyśmienitą rybę. Właśnie dlatego warto w restauracjach wybierać takie wyjątkowe dania, jakich sami nie jesteśmy w stanie przygotować, a na pewno będzie to dla nas niezwykłe doznanie kulinarne, jakie zapamiętamy na bardzo długi czas, więc należy koniecznie o tym pamiętać.