Miód w potrawach

Miód jest bardzo dobrym dodatkiem do naszych codziennych potraw. Za jego sprawą można wyczarować wspaniałe dania, jakie na każdej osobie zrobią wielkie wrażenie. Przede wszystkim warto przyrządzić chrupiące skrzydełka w miodzie. Wystarczą odpowiednie przyprawy, trochę miodu. Całość zamykamy w woreczku do pieczenia, wrzucamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku. Po jakimś czasie mamy wyśmienite danie, dzięki któremu można podać swojej rodzinie czy ukochanej osobie coś wyjątkowo smacznego. Oprócz tego należy się również zdecydować na wspaniałe żeberka w miodzie. Mimo iż dodajemy do nich miód, są one dość mocno pikantne, na co również należy zwrócić uwagę, przygotowując taką glazurę, do której wrzucamy podsmażoną cebulę, ketchup, musztardę, trochę octu i przyprawy, a także miód. Właśnie w tym zapiekamy, podsmażone wcześniej żeberka i zyskujemy wyśmienite danie, z jakiego na pewno będziemy bardzo zadowoleni. w związku z tym należy koniecznie wybrać dla siebie takie rozwiązania, dzięki którym miód fantastyczne wzbogaci nasze dania. W związku z tym warto mieć zawsze w domu słoiczek płynnego miodu, który będzie można dodać do naszych potraw. Najlepiej zdecydować się na delikatny akacjowy, który przez cały rok będzie płynny, co idealnie będzie pasowało do każdej naszej potrawy.